Geerdijk

Geerdijk ontstond in de negentiende eeuw toen het veengebied rond Vroomshoop in productie werd genomen. Op een kaart uit 1848 staat de weg "Geerdijk" al genoemd. De Geerdijk was vroeger onderdeel van een oude doorgaande route van Nieuwebrug langs de noordkant van Den Ham naar Sibculo.

Huis kopen in Geerdijk Woningaanbod Geerdijk

Geerdijk

Geerdijk bestaat al sinds 1682. Eerst onder de naam Geerakkers wat is afgeleid van de weg vanaf Den Ham naar de Geerakkers liep, het betekent "schuine" of "spits toelopende" akkers.Later werd de naam Geerdijk. maar werd nooit opgenomen als officiële erkende plaats. In plaats daarvan werd de plaats opgenomen onder de plaats Vroomshoop. Per 1 september 2010 is Geerdijk echter erkend als officiële woonplaats binnen de gemeente Twenterand en heeft de plaats een eigen postcode.

Mooie routetips!

Ga op ontdekkingstocht

In de gemeente Twenterand vindt u voldoende mogelijkheden voor een prachtige wandeling of fietstocht. Ook kent de gemeente een gezellige passantenhaven in Vroomshoop. Twenterand biedt de individuele toerist, maar ook groepen een ruim aanbod aan verblijfs- en recreatiemogelijkheden in een gebied met een groot aantal fiets-, wandel- en paardrijroutes.