Een deskundig en erkend taxatierapport van je huis

Er zijn verschillende situaties waarvoor je een taxatierapport nodig hebt: bij een erfenis, een herfinanciering, bij de verdeling tijdens een scheiding of juist in het meest voorkomende geval: een hypotheekaanvraag voor een nieuwe woning. Wij van Oosterhave Makelaars zijn geregistreerde en ervaren taxateurs en helpen jou graag met het taxeren van jouw woning.

Taxeren is een specialisme

Bij het taxeren van jouw woning kijken wij, als taxateurs, naar verschillende aspecten. Eerst wordt de waarde van het huis bepaald naar de ligging en grootte van de woning en de staat van het huis, zoals apparatuur, leidingwerk, gevel, dak en muren. Daarna wordt er gekeken naar vergelijkbare huizen in de buurt die recent verkocht zijn. Als laatste bekijken wij de marktomstandigheden. De uitkomsten van alle stappen verwerken wij in het taxatierapport.

Onze taxateur, Robert van 't Oever, is een ervaren en professionele taxateur. Hij is ingeschreven bij het register NVM en werkt volgens de erecode van deze vereniging. 95% van de taxaties voor een financiering dient tegenwoordig via een validatie-instituut gecontroleerd te worden. Bij een NHG-financiering is dit zelfs verplicht. Oosterhave Makelaars is daarom aangesloten bij het NWWI. Dit instituut ziet erop toe dat de makelaar volgens de gestelde normen en eisen een taxatie uitvoert. Zo ben je verzekerd van een kwalitatief en betrouwbaar taxatierapport en weet je zeker dat het wordt erkend door instanties zoals de bank.

Waarom Oosterhave Makelaars als jouw taxateur?

  • Wij zijn ingeschreven bij VastgoedCert, lid van NVM en zijn NWWI gecertificeerd.
  • Onze taxatierapporten worden geaccepteerd door alle geldverstrekkers in Nederland.
  • Wij plannen de taxatie met de verkopende makelaar voor je in.
  • Je krijgt een kwalitatief en betrouwbaar rapport, aangevuld met alle essentiële bijlagen.
  • Onze kennis wordt op peil gehouden door verplichte educatie.
  • Wij zorgen voor een snelle afwikkeling en hebben al meer dan 20 jaar ervaring als taxateur.