Een huis kopen met de hulp van een aankoopmakelaar

Wist je dat iemand gemiddeld eens per 7 jaar een nieuw huis koopt? Groter of juist kleiner wonen? Met een grote tuin of een balkon op het zuiden? Dichtbij een bruisend centrum of toch rustig in de natuur? Wat het ook is, Oosterhave Makelaars leert jou graag als persoon kennen, zo kunnen we jouw verwachtingen, eisen en wensen het beste in kaart brengen en jouw droomhuis vinden.

Een huis kopen is een spannende en leuke stap, maar er komt ook veel bij kijken. Het perfecte huis zoeken - daarna bezichtigen - een bod plaatsen - de financiering rondmaken én misschien ook nog je huidige huis verkopen. Het is heel wat! Wij van Oosterhave Makelaars zijn jouw no-nonsense en professionele aankoopmakelaar. De zoektocht naar jouw perfecte huis hebben wij onderverdeeld in 6 stappen:

Stap 1: Kennismaking

Door jou als persoon te leren kennen kunnen we jouw woonwensen en toekomstplannen samen in kaart brengen. Voordat je begint met bezichtigingen, is het handig om te weten waar je naar op zoek bent. Ook kijken we samen met jou naar het financiële plaatje. Wat is voor jou haalbaar? Fijn om dit allemaal van te voren duidelijk te hebben.

Stap 2: Start zoeken

Op basis van jouw toekomstplannen, wensen en budget gaan wij op zoek. Wij hebben een uitwisselingssysteem met collega makelaars én we oriënteren ons continu op de markt, daarom weten wij wat er nu te koop staat en welk huis te koopt komt.

Stap 3: Bezichtigingen van woning

Waar moet je op letten tijdens een bezichtiging? Dat weten wij als de beste, daarom zijn we samen een team. Jij bent bezig met je gevoel, je toekomst in dit huis en misschien zelfs al met de inrichting. Wij kijken naar andere zaken: zijn er bouwkundige gebreken en/of verontreinigingen? Zijn jouw verbouwingsplannen wel te realiseren? Zijn er erfdienstbaarheden en kettingbedingen? Zo ja, dan onderzoeken wij ze grondig. Zo heb jij alles vanaf moment één duidelijk en zijn er geen verrassingen na de koop.

Stap 4: Waardebepaling en prijsonderhandeling

De waarde van een huis bepalen is een ingewikkelde klus. Het hangt van veel factoren af, andere dan je soms zou denken. Wij van Oosterhave Makelaars zorgen ervoor dat jij jouw droomhuis koopt tegen een reële prijs en tegen de beste voorwaarden voor jou.

Stap 5: De koopovereenkomst

Juridische taal, misschien niet iets waar jij je thuis in voelt. Voor ons is het dagelijkse kost. Wij zorgen ervoor dat juridisch alles juist in de koopakte is verwoord, denk bijvoorbeeld aan de ontbindende voorwaarden. Zo kun je met een gerust hart jouw handtekening onder de koopakte zetten.

Stap 6: Oplevering van de woning en notariële levering

Samen controleren we of de woning volgens de eisen wordt opgeleverd. Als dit niet zo is, zullen wij voor jou de benodigde maatregelen treffen. Ook controleren wij zaken als meterstanden, de notariële akte en de akte van afrekening. Maar hier stoppen we niet, ook na de oplevering zijn we er voor jou!

Oosterhave Makelaars kan het volgende voor jou betekenen als makelaar bij het kopen van jouw droomhuis:

  • Snel overzicht geven van geschikte woningen
  • Begeleiding bij de bezichtiging
  • Waardebepaling van de woning
  • Advisering en onderhandeling over de prijs
  • Advies over de koopovereenkomst
  • Begeleiding naar de notaris