Omschrijving

Op een prachtige locatie aan het kanaal Almelo-de Haandrik gelegen rietgedekte en volledig onderkelderde villa, met multifunctionele vrijstaande stenen schuur op een zeer riant perceel van maar liefst 7.470 m2 eigen grond. Het souterrain van dit sfeervolle huis is op dit moment grotendeels in gebruik als Bed and Breakfast. 
Het spreekt voor zich dat dit deel van het huis ook zeer geschikt is als praktijk of kantoor aan huis.
Er is per slot van rekening ook voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein aanwezig.  Het huis is in 1987 onder architectuur gebouwd en volledig geïsoleerd. Gelegen op ca. 30 autominuten van zowel Enschede als Zwolle. 

Het huis kent de volgende indeling:
Souterrain: ruime entree/hal met trapopgang naar de begane grond; was-/c.v. ruimte; kantoorruimte/hobbykamer; berging met binnendoor naar de Bed and Breakfast. 

Begane grond: ruime entrée/hal met toilet, meterkast, garderobenis en trapopgang naar de 1e verdieping; open keuken voorzien van u-vormige inbouwkeuken; heerlijk lichte living, van waaruit men aan de voorzijde prachtig zicht heeft over het kanaal Almelo-de Haandrik en aan de achterzijde over de diepe achtertuin met prachtige vijverpartij; badkamer; ruime slaapkamer. 

1e verdieping: overloop voorzien van vlizotrap naar de 2e verdieping; 2 royale slaapkamers.

2e verdieping: bergzolder.

Algemeen woning:
-in 1987 is het huis gerealiseerd
-de warmwater- en verwarmingvoorziening van het huis geschiedt middels een Nefit HR Ecomline combiketel (2002), waarbij de verwarming plaatsvindt middels vloerverwarming
-de woning is voorzien van kunststof kozijnen en dak-, spouw, vloer- en glasisolatie
-in 2013 zijn er (op de schuur) zonnepanelen geïnstalleerd met een vermogen van 6.000 WP en een opbrengst van ca. 5.500 kWh 
-het huis is voorzien van een mechanisch balansventilatiesysteem met warmte-terugwinning 
-woning is voorzien van het Energielabel A
-het huis is gelegen op korte afstand van 2 NS haltes (Vroomshoop en Daarlerveen)
-bij koop wordt een waarborgsom/bankgarantie van 10% van de koopsom van de koper verlangd

De open keuken is voorzien van een echte retro inbouwkeuken met daarin een gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser, koelkast, combi-magnetron en elektrische oven.

De badkamer is voorzien van een douche, wastafel, ligbad, toilet en designradiator (tevens vloerverwarming). 

Algemeen schuur:
-in 1982 gerealiseerd 
-het grootste deel is opgetrokken uit enkelsteens muren
-verhard middels betonklinkers
-gedekt met asbestvrije golfplaten en deels voorzien van een sedum dakbedekking
-voorzien van eigen meterkast
-de schuur is multifunctioneel, goed bereikbaar en biedt voldoende ruimte aan “uit de kluiten gewassen” hobby’s zoals bijvoorbeeld het stallen van campers, oldtimers, motoren maar vanzelfsprekend ook geschikt voor het houden van (klein-)dieren
-voorzien van geïsoleerde hobbyruimte met heerlijke overkapping

Resumerend:  een eigenzinnige, rietgedekte villa voorzien van schitterende B&B en ruime multifunctionele schuur, gelegen op een prachtige locatie aan het kanaal en op de grens van de gemeente Twenterand met Hellendoorn.

Kenmerken