Beschrijving

Kavel 8
Centraal in het historische dorp worden in de Mozaïkbuurt 16 nieuwe woningen gerealiseerd. Eigentijds, maar met een sterke verbinding met de architectuur van oud-Vriezenveen

Het project omvat 4 2/1 kap woningen, 8 hoekwoningen en 4 tussenwoningen.

De materialen en opvallende details geven deze architectuur haar unieke identiteit. Met de houten gevels en het materiaalgebruik sluiten de nieuwe woningen hier perfect op aan. Op een speelse manier worden hout en baksteen toegepast, met detaillering die een knipoog geeft naar het ambacht uit het verleden. Hier kun je karakteristiek wonen, maar met alle gemakken van een
moderne en eigentijdse woning, zoals de geïntegreerde zonnepanelen op het schuine dak.

De harmonie met de bestaande bebouwing houdt niet op bij de gevel. Ook de buitenruimte, zoals een groene haag als erfafscheiding, is met zorg en aandacht meegenomen in het architectuur ontwerp.

De woningen zijn speciaal ontwikkeld voor kleinere huishoudens. Of je nu net gaat samenwonen, of alleen gaat wonen. Of je nieuw bent op de woningmarkt, of toe bent aan een levensloopbestendige woning; door de vele keuzemogelijkheden en de aanpasbaarheid zijn dezelfde woningen geschikt voor verschillende doelgroepen en (toekomstige) wensen. 
Want dat is de definitie van toekomstbestendig: een woning moet eenvoudig aan te passen zijn aan jouw behoeftes. Voor nu én voor later. Maar ook aan de behoeftes van het dorp. Want waar er nu misschien meer behoefte is aan seniorenwoningen, kan er over een aantal jaar juist meer behoefte zijn aan starterswoningen. Zo blijft deze buurt volop in beweging!

Niet alleen de omgeving van ’t Vjenne is rijk aan prachtige natuur, ook in de wijk vind je veel groen. De woningen worden centraal in het dorp gerealiseerd, met alle voorzieningen op steenworp afstand, maar ook met voldoende ruimte voor bestaande en nieuwe beplanting. Bomen, grasveldjes en vaste beplanting wisselen elkaar af. Wadi’s zorgen daarnaast voor de afvoer van het water. En dankzij de prachtige vlonderpaden, bankjes en ontmoetingsplekjes kunnen jij en jouw buren hier optimaal van genieten.

De digitale verkoop van het project "Mozaïek Vriezenveen" (16woningen) is inmiddels gestart.
Inschrijven kan door het aanmaken van een account op de website: nieuwwonentwente.nl (het Mozaïk)
Bij interesse in een woning kan met een digitaal inschrijfformulier tot en met maandag 26 september 2022, 12.00 uur ingeschreven worden op één van de favoriete bouwnummer(s).

Kenmerken